Loader
Het afvoeren van PFAS
222
post-template-default,single,single-post,postid-222,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Het afvoeren van PFAS

a

Het afvoeren van PFAS

M

Sinds 1 oktober 2019 is het verplicht de PFAS-waarde in de bodem te onderzoeken, voordat gestart kan worden met grondverzet en of kavelverkoop. Kortom: er mag geen grote hoeveelheden grond worden vervoerd als de PFAS-waarde niet bekend is.

PFAS zijn de chemische en giftige stoffen die in onze bodem zitten. Het is dan ook een verzamelnaam en staat voor poly- en perfluoroalkylstoffen. Deze groep chemische stoffen is door mensen gemaakt en komt van nature niet in het milieu voor. Deze stoffen hebben een negatief effect op milieu en gezondheid.

Bij het afvoeren van grond bij bijvoorbeeld het maken van een fundering zijn wij genoodzaakt de grond te onderzoeken op PFAS. Omdat niet veel laboratoria dit kunnen zijn wij afhankelijk van de wachttijden van deze laboratoria. Dit is een zaak die vertraging kan veroorzaken.

Sinds 1 oktober 2019 is het verplicht de PFAS-waarde in de bodem te onderzoeken, voordat gestart kan worden met grondverzet en of kavelverkoop. Kortom: er mag geen grote hoeveelheden grond worden vervoerd als de PFAS-waarde niet bekend is.

PFAS zijn de chemische en giftige stoffen die in onze bodem zitten. Het is dan ook een verzamelnaam en staat voor poly- en perfluoroalkylstoffen. Deze groep chemische stoffen is door mensen gemaakt en komt van nature niet in het milieu voor. Deze stoffen hebben een negatief effect op milieu en gezondheid.

Bij het afvoeren van grond bij bijvoorbeeld het maken van een fundering zijn wij genoodzaakt de grond te onderzoeken op PFAS. Omdat niet veel laboratoria dit kunnen zijn wij afhankelijk van de wachttijden van deze laboratoria. Dit is een zaak die vertraging kan veroorzaken.

Sinds 1 oktober 2019 is het verplicht de PFAS-waarde in de bodem te onderzoeken, voordat gestart kan worden met grondverzet en of kavelverkoop. Kortom: er mag geen grote hoeveelheden grond worden vervoerd als de PFAS-waarde niet bekend is.

PFAS zijn de chemische en giftige stoffen die in onze bodem zitten. Het is dan ook een verzamelnaam en staat voor poly- en perfluoroalkylstoffen. Deze groep chemische stoffen is door mensen gemaakt en komt van nature niet in het milieu voor. Deze stoffen hebben een negatief effect op milieu en gezondheid.

Bij het afvoeren van grond bij bijvoorbeeld het maken van een fundering zijn wij genoodzaakt de grond te onderzoeken op PFAS. Omdat niet veel laboratoria dit kunnen zijn wij afhankelijk van de wachttijden van deze laboratoria. Dit is een zaak die vertraging kan veroorzaken.

Sinds 1 oktober 2019 is het verplicht de PFAS-waarde in de bodem te onderzoeken, voordat gestart kan worden met grondverzet en of kavelverkoop. Kortom: er mag geen grote hoeveelheden grond worden vervoerd als de PFAS-waarde niet bekend is.

PFAS zijn de chemische en giftige stoffen die in onze bodem zitten. Het is dan ook een verzamelnaam en staat voor poly- en perfluoroalkylstoffen. Deze groep chemische stoffen is door mensen gemaakt en komt van nature niet in het milieu voor. Deze stoffen hebben een negatief effect op milieu en gezondheid.

Bij het afvoeren van grond bij bijvoorbeeld het maken van een fundering zijn wij genoodzaakt de grond te onderzoeken op PFAS. Omdat niet veel laboratoria dit kunnen zijn wij afhankelijk van de wachttijden van deze laboratoria. Dit is een zaak die vertraging kan veroorzaken.

Geen reactie's

Geef een reactie